LUCETTE – DELUXE HOTEL ROOM

Vier jaar geleden debuteerde de Canadese zangeres en songschrijfster Lauren Gillis uit Edmonton, Alberta als 19-jarige onder de artiestennaam ‘Lucette’ op plaat met haar eerste album “Black Is The Color” dat door Dave Cobb werd geproduceerd. Midden mei verschijnt daar een opvolger voor die “Deluxe Hotel Room” als titel kreeg. Producer van deze in Nashville, Tennessee opgenomen plaat is niemand minder dan ‘Grammy Award’-winnaar en singer-songwriter Sturgill Simpson.

De verwijzing naar een hotelkamer in de albumtitel is niet toevallig, want ‘Lucette’ beweert zelf zowel vreugde, verdriet en pijn ervaren te hebben na haar bezoekjes aan allerlei hotelkamers tijdens haar muzikale loopbaan. Deze uiteenlopende sentimenten kregen allemaal een prominente plaats in de negen nummers op “Deluxe Hotel Room”. Acht van die liedjes schreef Lauren Gillis zelf, terwijl bandlid Ben Stevenson tekende voor het nummer “California” en mee componeerde aan de albumtiteltrack-pianoballad en aan de prachtige eerste uptempo gebrachte single “Angel” die u op de bijgaande audio video kunt beluisteren.

‘Lucette’ verwijst naar de liedjes van ‘ABBA’ die haar jeugd bepaalden en naar de nummers van Amy Winehouse, Leonard Cohen en Rihanna als belangrijkste bronnen van beïnvloeding op haar eigen werk waarin pop, soul en country harmonieus worden samengevoegd. De muzikanten die dit album in de opnamestudio instrumentaal hebben begeleid vormen de permanente begeleidingsgroep van producer Sturgill Simpson. Enkel de soulsaxofonist Brad Walker uit New Orleans leverde op zijn favoriete instrument een extra gesmaakte bijdrage aan enkele liedjes zoals het schitterende en sfeervolle emo-nummer “Out Of The Rain” en het al even mooie “Fly To Heaven”.

Andere persoonlijke ervaringen en emoties uit haar leven deelt ‘Lucette’ in hoofdzakelijk behoorlijk zwaar op de maag liggende liedjes als “Fly To Heaven”, “California”, “Crazy Bird”, “Talk To Myself” en albumafsluiter en akoestische pianoballad “Lover Don’t Give Up On Me”. Gelukkig maar dat we ook even mogen genieten van enkele meer ritmische nummers als het op stevige beats gebaseerde “Full Moon Town” en eerste single “Angel”.

De release van “Deluxe Hotel Room” als tweede album van ‘Lucette’ oftewel Lauren Gillis liet vier jaar op zich wachten, maar het loonde volgens ons zeker de moeite om de nodige tijd te nemen om de negen topsongs op dit schitterende album te polijsten tot de diamanten die we hier vandaag te horen krijgen.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: 30 Tigers / Rock Creek

video